Je niet meer schamen voor je partner

Als je al wat langer ‘droog staat’ en er staat in het vooruitzicht dat je binnenkort weer eens seks gaat hebben, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe vriend hebt, dan kan het best wel spannend zijn.

Zeker omdat je natuurlijk goed voor de dag wilt komen, de eerste keer met je nieuwe vriendin. Daar past snel klaarkomen uiteraard niet bij. Het is natuurlijk heel mannelijk om het zo lang mogelijk vol te houden, maar hoe doe je dat eigenlijk? Zijn er tips die je kunt toepassen zodat je het langer vol kunt houden in bed? Ja, die zijn er! Laten we beginnen met de eerste.

Het trainen van je PC spier

Je PC spier, wat is dat nu weer? Hoor ik je denken. Het heeft niets te maken met een computer, laptop of andere elektronica. De PC spier is de spier die je gebruikt als je tijdens het plassen de straal opeens onderbreekt. Het is een belangrijke spier in je seksuele gezondheid. Door hier meer controle over te krijgen en hem dus te trainen, kun je het echter langer vol gaan houden in bed. Gedurende de dag kun je de spier trainen door deze aan te spannen, even vast te houden en vervolgens weer te ontspannen. Je kunt dit op ieder moment dat je wilt. Bijvoorbeeld als je aan je huiswerk zit, of in de klas of op kantoor zit. Niemand zal merken dat je hem aan het trainen bent.

Maar wat heb je daar precies is?

Op het moment dat je daadwerkelijk seks aan het hebben bent, dan kun je vervolgens wat spelen met deze spier om de ejaculatie (het klaarkomen) uit te stellen. Sommige mensen raden om te stoppen en de spier aan te spannen, maar er wordt ook gezegd dat je deze juist de andere kant op moet ontspannen. Dit wordt ook wel de reserve kegel genoemd.